Jaarbeurs - de duurzame grote evenementenlocatie en organisator in Utrecht

Welkom in de wereld van Jaarbeurs

In het hart van het land

Gelegen direct naast Utrecht Centraal en de bruisende binnenstad.

Duurzaam en vernieuwend

Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien.

Meer dan 100 jaar ervaring

Opgericht om handel te bevorderen en die missie hebben we nog steeds.

Persoonlijke service

Wij helpen je doelstellingen te behalen en zorgen voor professionele service op maat.

Vind de perfecte locatie voor jouw evenement

Beoordelingen van onze opdrachtgevers

Al 413 organisaties gingen je voor en beoordelen ons gemiddeld met een 8,3.

VodafoneZiggo

5/5
"Reserveringsproces ging vlot en aangenaam, snelle en duidelijke antwoorden."

FrieslandCampina

5/5
"Het was een super middag. Er werd enorm goed ingespeeld op onze behoeftes. Zeer vriendelijk personeel en lekker gegeten."

Divisiefeest Beeld & Oncologie UMC Utrecht

4/5
"Prettige samenwerking met goede mogelijkheden voor overleg en aanpassingen van wensen. Meedenken en oplossingen aandragen. Wel scherp aan de prijs."

D66

5/5
"Fijne samenwerking met onze accountmanager Corry. Ze is duidelijk en geeft snel terugkoppeling op vragen. Zelfs bereikbaar op haar vrije dag. Ook het contact met Hans en Leonie op de dag zelf was erg prettig. Erg gastgericht!"

Universiteit Twente

5/5
"Uitstekende locatie. Fijne vergaderruimte met alle benodigde faciliteiten. Alles was tot in de puntjes verzorgd."

Agenda

Future Tech LOGO
17 apr - 17 apr
Geboortezorg Vakdag 2024
19 apr - 19 apr
logo kreadoe
19 apr - 21 apr

Nieuws en inspiratie

HKU
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs en HKU maken winnaars posterwedstrijd 2024 bekend

Utrecht, 15 april 2024 – De winnaars van de jaarlijkse Koninklijke Jaarbeurs posterwedstrijd 2024 zijn bekend. Vanuit ruim 50 inzendingen is Jonas van Son, student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), door de jury als winnaar beoordeeld. De tweede prijs is gewonnen door Julia Penning en op de derde plek eindigde Dewi van der Meulen. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Rebecca Stroeven, Tobias Muller en Marileen Janssen. Ieder jaar organiseert Koninklijke Jaarbeurs een posterwedstrijd voor HKU-studenten. Dit jaar was het thema gekoppeld aan de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’. Sinds 1917 heeft Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om deze traditie hoog te houden vraagt zij jaarlijks aanstormende Nederlandse ontwerpers van HKU om een nieuwe jaarposter te maken.
Jaarbeurs
Nieuws

Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023: Meer mensen, meer waardering, meer winst

Utrecht, 15 april 2024 - Koninklijke Jaarbeurs publiceert vandaag haar geïntegreerde jaarverslag over 2023. Dit verslag beschrijft haar activiteiten, strategie, financiële- en niet-financiële resultaten en belangrijke thema’s van het afgelopen jaar. De behaalde resultaten op het gebied van...
Opening zorg
Nieuws

Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&'24 in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 9 april 2024 – Vanmorgen opende Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs Zorg & ict en de twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. Met het thema ‘Fit for the future’ doen tienduizenden zorgprofessionals deze dagen kennis en inspiratie op over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken. Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar, haalde het belang aan van vitaliteit voor zorgprofessionals: “Fysieke fitheid heeft een enorm effect op je mentale gezondheid, dit wil ik iedere zorgprofessional meegeven.” De zorgvakbeurzen vinden plaats tot en met donderdag 11 april tijdens de Dutch Health Week 2024 waarin de stad en regio Utrecht geheel in het teken staat van gezondheid en zorg.
DHW
Nieuws

Burgemeester Dijksma opent deuren Dutch Health Week in Utrecht

Utrecht, 7 april 2024 – Vanmorgen heeft de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma samen met Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs) en Cor Jansen (directeur-bestuurder Utrecht Marketing) de Dutch Health Week feestelijk geopend. Domstad Utrecht bruist vanaf vandaag tot en met zondag 14 april als ‘Utrecht, Heart of Health’. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens Dutch Health Week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), open dag bloedbank Sanquin tot verschillende vakbeurzen.
IF
Nieuws

Opening Europa’s grootste impact experience in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 4 april 2024 – Honderden impactgedreven merken, mensen en NGO’s komen vandaag samen in Koninklijke Jaarbeurs om antwoord te geven op de vraag: hoe maak je meer impact? De allereerste Impact Fair is meteen Europa’s grootste experience waar mensen samenkomen die de wereld mooier willen maken. Dat samenwerken voor positieve verandering effectief is, bewijst de aankondiging van een gezamenlijk initiatief op deze eerste editie van de fair: een innovatieve app die mensen aanspoort om de fiets te pakken in plaats van de auto. De Impact Fair is een initiatief van Better Together Agency en Koninklijke Jaarbeurs. Het evenement is toegankelijk voor iedereen, en in het bijzonder voor ondernemers, jongeren en gezinnen.
Bo scheermeijer
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bo Scheermeijer

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bo Scheermeijer is Supervisor Hospitality en doet z’n best elke dag tenminste één iemand te verrassen met zijn positieve energie.
Lees meer

Praktische informatie

Jaarbeurs ligt in het midden van Nederland en is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Jaarbeurs beschikt over eigen parkeerterreinen en ligt op loopafstand van Utrecht Centraal station. Zien we je snel bij Jaarbeurs?

Plan jouw route naar Jaarbeurs

Evenementenlocatie organiseer je in Jaarbeurs Utrecht

Niets missen in de wereld van Jaarbeurs?

Wil je niets missen van al het moois dat de wereld van Jaarbeurs te bieden heeft? Wil je maandelijks onze beste tips, inspiratie-voorbeelden voor eventmanagers en het laatste Jaarbeursnieuws direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief.

Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien.

Ruim 100 jaar geleden is Jaarbeurs opgericht om handel en nijverheid te bevorderen en daarmee voorspoed te stimuleren. Dit ideaal vormt nog steeds ons fundament. 

We bieden én creëren de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een vriendelijke, duurzame en vernieuwende manier. Live en online.
Vanuit het centrum van het land, in het hart Utrecht, met oog voor jou.

Waarom jouw evenement organiseren bij Jaarbeurs?

Jaarbeurs in Utrecht is veel meer dan alleen vierkante meters. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij goed inspelen op jouw wensen en behoeften voor zakelijke evenementen. We denken met je mee over de inrichting en uitvoering en bieden alles wat je daarvoor nodig hebt: heerlijke catering en restaurants, goede techniek en een persoonlijke accountmanager. Evenementen organiseren zit in ons DNA!

We zijn door het publiek gekozen tot de Congreslocatie van het Jaar 2022, een prachtige erkenning van onze klanten en bezoekers!

Een zakelijk evenement is bij ons pas succesvol als de organisator en alle bezoekers tevreden zijn. Hoe kunnen wij jou verder helpen?

Beatrix theater

Zo zorgen wij voor een succesvolle beursdeelname

Wanneer mensen samenkomen ontstaan er mooie dingen. Dat geldt ook voor de beurzen die de Jaarbeurs organiseert. Met 29 eigen titels zorgen wij ervoor dat organisaties in contact komen met de klanten van morgen. Jaarlijks komen 2,5 miljoen bezoekers bij Jaarbeurs over de vloer. We faciliteren groei en ontwikkeling in verscheidende segmenten: We hebben kennis van de markten bouw & installatie, industrie, logistiek, IT, media, zorg, onderwijs, travel en leisure. 

Onze ervaring en expertise delen we graag, zodat jij deze kennis kunt inzetten bij het voorbereiden van jouw beursdeelname. Wij adviseren je graag! 

Michiel ton